De experten van Advisory Team staan voor u klaar!

Patrick Vandervelden, Managing Partner van Advisory Team, legt uit hoe belangrijk professionele begeleiding is bij de beslissing voor de overdracht en de juiste timing.

 

 

Bij het overwegen van de overdracht van een bedrijf zijn er verschillende opties mogelijk, waaronder management buy-ins of -outs, intra-familiale overdracht of verkoop aan een externe partij. Elke optie heeft zijn eigen unieke voordelen en afwegingen, en het is belangrijk om de juiste keuze te maken die past bij uw specifieke situatie en doelstellingen.

Wanneer de beslissing wordt genomen om het bedrijf over te dragen aan de volgende generatie, rijst al snel de vraag: wanneer is het ideale moment om dit te doen? Het is essentieel om niet alleen naar de huidige bedrijfsleider te kijken, maar ook naar de potentiële opvolgers. Zijn zij klaar voor deze verantwoordelijkheid? Delen zij dezelfde bedrijfsvisie en waarden? Wat als er meerdere geïnteresseerde kinderen zijn?

Het overdragen van een bedrijf aan de volgende generatie is echter geen verplichting. Slechts een derde van de overdrachten van familiebedrijven gaat daadwerkelijk naar de volgende generatie, wat betekent dat er veel externe verkopen en overdrachten plaatsvinden.

Het is van cruciaal belang om zorgvuldig te overwegen welke optie het beste past bij uw bedrijf en uw familie, en om professioneel advies in te winnen om een weloverwogen beslissing te nemen. Ongeacht de gekozen route, is een goede planning en communicatie fundamenteel voor een succesvolle bedrijfsoverdracht die de continuïteit en groei van het bedrijf waarborgt. Samen bepalen we het juiste moment en de beste aanpak voor een succesvolle overdracht.