De experten van Advisory Team staan voor u klaar!

Patrick Vandervelden, Managing Partner van Advisory Team, legt uit wat hun professionele begeleiding kan betekenen bij het overdragen van uw bedrijf, de opkomst van serial entrepreneurs en de voordelen van extern kapitaal voor groei.

 

 

Tegenwoordig zien we dat bedrijfsleiders niet alleen meer hun bedrijf overdragen bij het bereiken van de pensioenleeftijd, maar ook op andere momenten in de levenscyclus van het bedrijf of de bedrijfsleider.

Zo zien we vandaag bijvoorbeeld een opkomende trend van ‘serial entrepreneurs’. Deze ondernemers starten een project, bouwen het succesvol uit, verkopen het en gaan vervolgens aan de slag met een nieuw project. Dit cyclische proces van starten, groeien, verkopen en herinvesteren is een recenter fenomeen dat aan populariteit wint.

Ook het aantrekken van extern kapitaal kan een effectieve manier zijn om de groei van een bedrijf te stimuleren. Zo krijgen bedrijven toegang tot extra financiële middelen die kunnen worden gebruikt voor uitbreiding, innovatie, marketing of het aannemen van nieuw talent. Externe investeerders brengen niet alleen kapitaal met zich mee, maar vaak ook waardevolle expertise, netwerken en strategisch inzicht die kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

Het proces van het overlaten van een bedrijf of het aantrekken van extern kapitaal vereist zorgvuldige planning, strategie en uitvoering. Het is belangrijk om de juiste partners te vinden, duidelijke doelstellingen te stellen en een goed doordacht plan te ontwikkelen om de gewenste groeimogelijkheden te realiseren.

Of u nu wil overlaten aan de volgende generatie, extern kapitaal wil aantrekken of gewoonweg uw bedrijf wilt verkopen, wij begeleiden u door het hele proces.