De experten van Advisory Team staan voor u klaar!

Patrick Vandervelden, Managing Partner van Advisory Team, geeft enkele cruciale tips voor een succesvolle overdracht van uw bedrijf.

 

 

Het succesvol overdragen van een bedrijf is een proces dat veel tijd en voorbereiding vergt. Het is belangrijk om uzelf voldoende tijd te gunnen en niet te wachten tot het laatste moment met het organiseren van de overdracht. Drie jaar voorbereiding is geen overbodige luxe om alles goed te regelen.

Gun uzelf de tijd en maak ook een plan voor na de overdracht.

Wil u graag  betrokken blijven bij het bedrijf of liever niet? Wenst u eventueel een adviserende rol op te nemen om de nieuwe bedrijfsleider te ondersteunen bij het runnen van de zaak?

Heeft u een financieel plan om uw toekomst veilig te stellen na de overdracht? Hoe zorgt u ervoor dat u voldoende financiële middelen heeft om uw levensstijl te behouden of eventueel nieuwe investeringen te doen?

Heeft u al nagedacht over een sociaal plan na de overdracht? Heeft  al een idee over het invullen van uw tijd buiten het bedrijf of hoe u uw sociale netwerk gaat onderhouden?

Kortom, ook een gedetailleerd plan voor uw toekomst na de overdracht is essentieel. Het is belangrijk om proactief te zijn en vooruit te plannen, zodat u op alle gebied klaar bent voor de volgende fase van uw leven.

Het is verstandig om u te laten adviseren door onafhankelijke professionals voor een positief toekomstperspectief. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en professioneel advies.